Welkom bij BJ Parket.

 

 

Bedrijfshistorie

BJ Parket is fabrikant van traditioneel parket en groothandel in parketproducten.
Wij verkopen niet aan particulieren, maar uitsluitend aan professionele klanten.

BJ Parket werd opgericht in 1988. Dank zij een team vakbekwame houtbewerkers, en een ploeg gedreven medewerkers in administratie en verkoop is BJ Parket sindsdien uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in de branche.

Kwaliteit is de rode draad in het ganse productieproces. Na een lange rustpauze in open lucht wordt het eikenhout behoedzaam gedroogd in eigen droogovens. Maatvast schaven gebeurt op voor parket aangepaste “Weinig” schaafmachines. Het BJ-team zorgt voor een strenge kwaliteitsbewaking.

Het zwaartepunt ligt op de Oude Vlaamse Stijl in wisselende en vaste breedtes in eik en een tiental andere houtsoorten. Verder zijn ook visgraat en stroken in 6 mm en 10 mm standaard producten. Wij produceren ook onze eigen samengestelde parket Duo-Line. Hierdoor kunnen wij dezelfde kwaliteit sortering aanbieden als onze Oud-Vlaamse stijl.
Het paradepaardje van BJ Parket zijn echter de stijlpanelen en convectorroosters. Gezaagd met zelf ontworpen CNC-gestuurde machines, en gemaakt door mensen met gevoel voor hout, leveren wij alle decoratieve panelen: zowel de klassieke motieven als uw eigen ontwerpen.
Als een van de weinigen in België fabriceren wij ook zelf kops hout. De dikte wordt gezaagd met grote precisie, zodat het afschuren van deze uitermate slijtvaste vloer geen nachtmerrie wordt.Naast deze eigen productie is BJ Parket ook invoerder en/of dealer van diverse parketproducten waarbij van nagenoeg alle producten een belangrijke voorraad wordt aangehouden.
B.J. Parket is:
- exclusief invoerder van de succesvolle SOLIDFLOOR parket collecties in België; een legklaar meerlaags parket in verschillende diktes en een groot aantal afwerking-mogelijkheden
- invoerder van Osmoparketoliën.
- A-dealer van de Bona producten, waaronder water gedragen parketlakken en slijtvast zirkoniumhoudend schuurpapier.
- invoerder voor België van het samengesteld Bolzan parket, waarvan wij de vloeren op bestelling kunnen leveren.
- verdeler van Sika lijmen, waaronder de één component elastische poly-urethaan lijm.
- leverancier van massieve plinten in eik en andere houtsoorten
  mozaïek, onderparket, lamel op kant, Engelsvorm, parallel
gereedschappen als lijmkammen, slagblokken, schraapstalen

BJ Parket is dè leverancier voor dè parketplaatster.